Medisch Pedicure Voetenpoli Almere

Schimmelnagel

Schimmelnagel

Schimmelnagel is een veel voorkomende aandoening die begint als een witte of gele vlek onder de punt van je nagel of teennagel. Naarmate de schimmelinfectie groeit, kan schimmelnagel ervoor zorgen dat uw nagel aan de rand verkleurt, dikker wordt en afbrokkelt. Het kan ook verschillende nagels aantasten.

Als uw aandoening mild is en u geen last heeft, heeft u mogelijk geen behandeling nodig. Als uw schimmelnagel pijnlijk is en verdikte nagels heeft veroorzaakt, kunnen zelfzorgstappen en medicijnen helpen. Maar zelfs als de behandeling succesvol is, komt schimmelnagel vaak terug.

Schimmelnagel wordt ook wel onychomycose genoemd. Wanneer schimmel de gebieden tussen je tenen en de huid van je voeten infecteert, wordt dit voetschimmel (tinea pedis) genoemd , zwemmerseczeem of atletenvoet.

SYMPTOMEN

U heeft een of meer van onderstaande aan uw nagels:

1. Verdikte nagel
2. Witachtige tot geelbruine verkleuring
3. Broos, kruimelig of rafelig
4. Vervormd in vorm
5. Een donkere kleur, veroorzaakt door puin dat zich ophoopt onder je nagel
6. Ruikt licht vies

Schimmelnagel kan nagels aantasten, maar het komt vaker voor bij teennagels.

Wanneer zelfzorgstappen niet hebben geholpen en de nagel steeds meer verkleurd, verdikt of misvormd raakt kunt u ook naar de huisarts gaan, vooral als je diabetes hebt en denkt dat je schimmelnagel ontwikkelt, maar in veel gevallen kunnen wij als medisch pedicure u helpen.

BOEK NU EEN AFSPRAAK BIJ MEDISCH VOETENPOLI ALMERE

Afspraak maken